3x inspiratie voor kampeer bestemmingen in Europa

3x inspiratie voor kampeer bestemmingen in Europa

Ga jij graag met de camper of caravan op pad en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor mooie bestemmingen? Lees dan gauw verder. Met een caravan of camper kun je heel Europa doorreizen en genieten van veel verschillende bestemmingen. Dat kan het ook moeilijk maken om een keuze te maken voor een mooie bestemming. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor je volgende kampeervakantie!

Kamperen in de Noorse fjorden

Noorwegen wordt tegenwoordig een steeds populairdere bestemming om te kamperen. Vooral de Noorse fjorden worden steeds vaker met de camper of caravan bezocht. In de Noorse fjorden kun je genieten van prachtige natuur met uitzichten over de bergmeren, dalen en natuurlijk bergen. Je ziet de prachtige vormen van de weggesmolten gletsjers, wat het gebied een indrukwekkende sfeer geeft. Rondom de Noorse fjorden vind je ook vele campings waar je kunt verblijven. Als je met de camper naar Noorwegen gaat kun je er ook voor kiezen om te gaan wildkamperen. Dit is vrijwel overal in Noorwegen toegestaan en zo kun je heerlijk kamperen op je eigen plekje. Houd er wel rekening mee dat het weer in Noorwegen wisselvallig kan zijn, ook in de zomer. De kans op regen is zeker aanwezig, dus houd hier rekening mee qua kledingkeuze!

Kamperen in de Noorse fjorden

Kamperen in Spanje

Spanje is een ideale bestemming voor als je graag wilt kamperen in Zuid-Europa. In Spanje kun je op veel plekken wildkamperen, behalve op de meeste toeristische plekken. Als je van wildkamperen houd zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om te gaan wildkamperen aan de Atlantische kust of het binnenland van Spanje. Uiteraard zijn er in Spanje ook vele campings waar je kunt verblijven. Er is een ruim aanbod aan kindvriendelijke campings, natuurcampings maar ook campings speciaal voor jongeren of juist ouderen. Spanje is erg groot en er is daarom ook veel te beleven. In het noorden kun je genieten van wat koelere temperaturen en prachtige natuurgebieden. In het zuiden kun je juist terecht voor warmere temperaturen en prachtige stranden. Zo zit er voor iedereen wel een leuke bestemming tussen!

Wildkamperen in Schotland

Ook Schotland is een prachtige bestemming om wild te kamperen. Schotland staat bekend om zijn prachtige natuur met glooiende heuvels, valleien en mooie uitzichten. Schotland is de ideale bestemming voor een roadtrip of een vakantie met een camper. Als je met de camper naar Schotland gaat kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan wildkamperen. Dit is vrijwel in heel Schotland toegestaan, met als uitzondering de natuurgebieden Loch Lomond en The Trossachs. Deze natuurgebieden zijn erg toeristisch en om te veel toeristen te voorkomen kun je er niet wildkamperen. Voor de rest ben je vrij om je eigen kampeerplek uit te kiezen! Houd wel rekening met de weersvoorspellingen, want het weer in Schotland kan soms vrij stormachtig worden. Als je hier even goed op let kun je gerust gaan wildkamperen in het prachtige gebied.

Met al deze inspiratie voor kampeer bestemmingen wordt het vast makkelijker om een keuze te maken!