De Périgord Noir; land van melk en honing

De Périgord Noir; land van melk en honing

De Périgord Noir is een prachtig stukje Frankrijk en misschien wel het mooiste gebied in de Dordogne. Je bent hier in een weelderig ‘land van melk en honing’; een glooiend landschap met rivieren, meren, bossen en heel veel pittoreske dorpjes en eeuwenoude kastelen. Kortom, een geweldige vakantiebestemming om te kamperen!

De kleuren van de Périgord

Zoek een mooi plekje op de camping, zoals Camping les 2 Vallées in de Dordogne, want in de Périgord ga je volop genieten! Périgord is een andere benaming (van de revolutie) voor de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Door het gebied stroomt ook de rivier de Dordogne. De Perigord Noir wordt zo genoemd door de donkere bossen en de zwarte truffels die er te vinden zijn. Het bosrijke gebied is weelderig groen, met hoge kliffen en veel waterpartijen. Cultuur-historisch gezien is het ook een rijke streek; met veel strategische locaties waar men kastelen bouwde. De Périgord Noir kenmerkt zich dus door een unieke combinatie van veel mogelijkheden voor een actieve vakantie, een schitterende natuur en prachtige kastelen vol ridderverhalen en eeuwenoude dorpjes met gezellige markten. Behalve zwart heb je ook de Périgord Blanc met de witte kalkplateaus, Périgord Vert, het groenste deel en de Périgord Pourpre met de wijnvelden.

Schitterende natuur

Schitterende natuur

De streek kent dus een prachtige en veelzijdige natuur waar je kunt wandelen, klimmen, zwemmen, fietsen, paardrijden en grotten bezoeken. Het is bijvoorbeeld heerlijk om langs de oevers van de rivier de Dordogne te wandelen of, nog beter, erop te gaan kanoën. Je kunt op je gemak over het water peddelen, langs historische kastelen en dorpjes. Maar als je buiten het hoogseizoen gaat, is de rivier wilder en dan is het een fantastische uitdaging voor mensen die van wat ruiger water houden. Langs de loop van de rivier kun je op verschillende plaatsen een kano huren voor een halve of hele dag. Tip: maak een Eco Quad tour rondom Sarlat la Caneda. Anders dan een gewone quad, rijdt deze op elektriciteit en houdt je altijd horizontaal. Zo ontdek je, op een unieke manier, de mooiste plekjes in de omgeving!

Culinair genieten in Sarlat

Sarlat-la-Canéda is een van de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse stadjes in Europa. Wandel door de straatjes en steegjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hier zijn monumentale panden en historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, delen van de stadsmuur met de 2 overgebleven torens en een bijzonder, 12e-eeuwse toren waarvan men niet weet waar het voor diende. Ga lekker op een terrasje zitten om mensen te kijken en te genieten van de befaamde Franse keuken en de wijnen uit de Dordogne. Een vakantie in de Dordogne betekent ook een culinaire ontdekkingsreis; de rijke en weelderige natuur zie je op je bord terug met variëteit van heerlijke, verse ingrediënten!

Of je nu met je eigen caravan gaat of er een op de camping huurt, maakt niet uit. De Périgord is een prachtig en veelzijdig gebied waar je van de ene verwondering in de andere zal vallen en in alle opzichten zal genieten!