Ideale caravan bestemmingen in Spanje

Ideale bestemmingen in Spanje

Wil je met de caravan naar Spanje? Dan zijn er talloze leuke plekken waar je naartoe kan gaan. Het is voor veel mensen zo dat ze eigenlijk altijd bij de Costa Brava uitkomen. Dit is natuurlijk ook een fijne plek om te verblijven. Dat neemt echter niet weg dat er nog zoveel meer is waar je van kan genieten als je met je caravan dit land bezoekt. Een goede reden om eens een artikel te wijden aan de vele mooie campings van Spanje en waar je ze kan vinden. Daar doe je direct je voordeel mee.

Vakantie in Catalonië

Catalonië is niet alleen een geschikte plek voor een stedentrip naar Barcelona. Ook met de caravan kan je ernaartoe om leuke tijden te beleven. Zo zijn er veel campings aan de kust te vinden in dit gebied in het oosten van het land. Het voordeel hiervan is natuurlijk duidelijk. De ene dag zit je lekker op het strand, de andere dag ga je lekker de stad in. Wanneer je hier op de camping verblijft, kan je er dus zeker van zijn dat je er een heel veelzijdige vakantie van kan maken. Dat is precies wat je zoekt.

Mooie plekken in het zuiden

Wanneer je echt wilt genieten van een hele andere wereld, dan kan je in Spanje ook de perfecte plekken daarvoor vinden. Met je caravan even goed doorrijden tot je helemaal in het diepe zuiden bent is dan bijvoorbeeld een goed idee. Er zijn hier verschillende plekken waar je lekker kan genieten. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf bij Cádiz. Of kies voor een gebied waar je kan genieten van luxe, zoals de streek rondom Malaga. Al dit soort plekken zijn ook perfect bereikbaar en je kan er van alles doen en beleven. Het is alleen wel iets verder rijden.

Aan de oceaan

Een deel van Spanje dat wat onderbelicht wordt in Nederland, is de westkust. Dit is ook niet vreemd, want de westkust is niet zo groot. Wanneer je dit deel van Europa wilt bezoeken, dan kom je meestal juist in Portugal uit. Net boven Portugal vind je echter enkele mooie plekken, zoals Vigo of A Coruña. Dit zijn havenplaatsen met de nodige bedrijvigheid. Wat dus ook betekent dat er altijd wel wat te beleven is. Bovendien zit je aan de Atlantische Oceaan. Wat dus betekent dat het klimaat net wat gunstiger is dan de verhitte plekken middenin Spanje.

Kan je niet kiezen?

Heb je het idee dat je nog altijd niet weet wat je moet kiezen? Dan kan dat juist ook een goed uitgangspunt zijn. Door bijvoorbeeld met jouw caravan een leuke rondreis te maken door het land. Zo kan je namelijk ook alles leren kennen en kan je ook nog eens heel veel verschillende dingen in een vakantie doen. Door de uitgestrektheid van Spanje en de grote hoeveelheid campings, is het land juist ook heel geschikt om een rondreis te maken. Het is dus zeker mogelijk om juist niet te kiezen en gewoon alles in één keer te beleven.