Kamperen op de Veluwe met je hond: 3 tips

Kamperen op de Veluwe met je hond: 3 tips

Wil je er graag even tussenuit met je trouwe viervoeter, maar liever niet te ver weg? Dan is een vakantie op de Veluwe met je hond een geweldige optie. De Veluwe telt talloze prachtige campings die helemaal zijn ingericht op honden, zodat jullie alleen nog maar achterover hoeven te leunen.

Maak lange wandelingen in het bos, laat je hond zwemmen in een van de meren, maak fietstochten met de hondenfietskar en laat je hond spelen voor de tent. Hondvriendelijke campings op de Veluwe hebben vaak extra voorzieningen. Zo zijn er meestal een uitlaatplaatsen, veldjes om te rennen, hondentrimbanen en meer.

Klinkt een kampeeravontuur met je harige vriend als een topidee? Bekijk dan snel de volgende mooie hondvriendelijke campings.

Recreatiepark Boshoek, Voorthuizen

Een onvergetelijke kampeervakantie met hond beleef je gegarandeerd op Recreatiepark Boshoek in Voorthuizen. Op deze huisdiervriendelijke camping wordt zowel aan de honden als de baasjes gedacht.

De camping heeft ruime kampeerplaatsen, goede parkfaciliteiten, vele speeltuinen en een veldje waar je hond heerlijk mag rennen. Geniet van je leesboek en pik de laatste zonnestralen op voor je tent, terwijl je hond aan het spelen is in het gras.

De omgeving van de Boshoek leent zich bovendien perfect voor lange wandelingen in de bossen, waar je hond in bepaalde gebieden naar hartenlust los kan rennen.

Lees ook: Uiteenlopende kampeergebieden in Nederland ter inspiratie.

Kamperen op de Veluwe met je hond

Camping ’t Schinkel, Hoenderloo

Ook camping ’t Schinkel in Hoenderloo is een fantastische plek voor een vakantie met je hond. Deze camping bevindt zich niet alleen in een prachtig gebied om je hond uit te laten, hij is daarnaast super hondvriendelijk.

Op ’t Schinkel vind je alle voorzieningen voor je viervoeter die je maar wenst. Het heeft onder andere een heuse hondenspeeltuin, waar zowel grote als kleine honden lekker kunnen spelen. Springbanden op verschillende hoogtes, een wipwap en een slalomparcours; je hond zal zich hier niet snel vervelen!

Tip: zorg ervoor dat je een geschikte hondenriem hebt als je met je hond gaat kamperen. Een riem met verstelbare lijn is bijvoorbeeld een aanrader.

Hondencamping Samoza, Vierhouten

Deze camping is echt de kers op de taart als het om hondvriendelijkheid gaat. Is je hond vies geworden na het wandelen? Geen probleem. De speciale hondendouche zorgt ervoor dat hij weer helemaal schoongeboend wordt.

Daarnaast heeft de camping nog veel meer in petto voor honden, zoals een hondenspeelveld, speciale evenementen en een hondenschool die leuke workshops geeft. Alle campinggasten mogen bovendien tot 4 honden gratis meenemen en ze zijn op elke kampeerplaats welkom.

Samoza verhuurd naast campingplekken ook knusse huisjes. In een aantal van deze chalets en bungalows zijn tevens 2 honden toegestaan. Wil je met een groep of hondenvereniging komen? De camping beschikt over speciale groepsvelden en een ruim evenemententerrein. Dat maakt Samoza enorm geschikt voor het organiseren van een hondenclubdag.

Naast deze leuke hondencampings zijn er nog veel meer te vinden in de Veluwe. Bekijk snel alle opties en vier binnenkort vakantie in eigen land, met je hond aan je zijde!