Met de caravan naar Lombardije

Met de caravan naar Lombardije

In het noorden van Italië ligt het prachtige Lombardije, met haar hooggebergte de Alpen en de groene laagvlakte de Po. In dit ‘merengebied’ vind je het Gardameer en het Lago Maggiore; populaire vakantiebestemmingen met vele mooie campings. Ook het Comomeer en het Meer van Lugano zijn schitterend en bieden fantastische kampeerplaatsen om met de caravan of camper neer te strijken. Met de knusse renaissancesteden en de schitterende natuur heeft Lombardije voor elk wat wils!

Talloze activiteiten in de omgeving

Is jullie camping in Italië in Lombardije, dan ben je verzekerd van een veelzijdige vakantie. Maak fantastische wandel- of fietstochten door het weelderig heuvellandschap, langs de idyllische bergmeertjes en de groene bergweiden en ontdek de vele gezellige steden en dorpen, de abdijen en de wijngaarden. Aan waterpret kom je hier ook niets te kort want in en op de meren kun je zwemmen, varen, surfen, supboarden en veel meer. Zin in actie met wat adrenaline? Neem dan deel aan een spannende tocht canyoning of via ferrata in de bergen.

Een dagje Milaan

Een dagje Milaan

Modehoofdstad Milaan moet je natuurlijk gezien hebben. Ga shoppen bij de modehuizen op de Corso Dante, bezoek het imposante Sforzesco kasteel, de Galleria di Vittorio Emanuele II en wandel over de Piazza Scala met het bekendste operagebouw ter wereld. Op het dakterras van de basiliek op het Piazza Duomo, symbool van Milaan, heb je een schitterend uitzicht over de stad en op het bruisende Piazza 24 Maggio kunt je lekker langs de grachten wandelen, winkelen en één van de vele restaurantjes induiken.

Tips voor onderweg en regels

In Italië gelden de volgende maximum snelheden:

  • Camper: autosnelweg 130 km/u, overige wegen 90 km/u, bij twee rijbanen 110 km/u.
  • Caravan: autosnelweg 80 km/u, overige wegen 70 km/u.

Vóór je vertrek

Vraag voordat je op reis gaat een kentekenbewijs en -plaat aan, dit is tijdens de hele reis verplicht. Vergeet ook niet om (bij ANWB) het voor Zwitserland verplichte vignet te halen.

Check op voorhand even de route die je gepland hebt om te weten te komen of je alle bergpassen over mag: sommige zijn verboden voor caravans.

Onderweg overnachten

De weg naar je bestemming is behoorlijk lang. Wil je onderweg in de caravan overnachten, dan is dat op de route naar Italië bijna overal toegestaan. Maar, klap niet de poten van je caravan uit, want dan wordt het beschouwd als echt kamperen en dát mag dus niet!