Onmisbare koopjes om je caravan up te graden voor de zomer

Keukenbenodigdheden

De caravan is tegenwoordig nog steeds een van de meest populaire middelen om een geweldige, spannende en gezellige vakantie te vieren met je gezin of vrienden. Je kunt je caravan op verschillende manieren ‘upgraden’ als je een avontuurlijke reis op de planning hebt staan. Hieronder kom je te weten welke koopjes je écht moet doen als je de caravan wilt gebruiken de aankomende zomer.

Elektrische kachel

In de avond kan het vrij fris worden, ook tijdens de zomerperiode of net buiten het zomerseizoen. De aanschaf van een elektrische kachel voor een caravan kan de ideale oplossing bieden. Met een elektrische kachel hou je de ruimte warm en creëer je een cozy sfeer op de camping. Koop de beste elektrische kachel als je van een lange levensduur wilt genieten. Andere manieren om je caravan warm te houden zijn door middel van een zonneboiler, warmtepomp, hout verbranden, CV-ketel of zonnepanelen.

Brandblusser en zaklamp

Zorg er altijd voor dat je een brandblusser en een zaklamp bij je hebt in de caravan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een brandblusser kan nare problemen voorkomen. Je kunt kiezen voor een schuimblusser, maar ook een poederblusser is een van de mogelijkheden. Koop overigens een goede zaklamp met sterk licht, vele malen sterker dan het licht van je telefoons zaklampfunctie.

Ouderwetse fluitketel

Met een traditionele fluitketel kun je water opwarmen voor de thee of koffie, om jezelf te wassen en nog veel meer. Een fluitketel werkt zonder dat je stroom nodig hebt en hoeft tegenwoordig amper ruimte in beslag te nemen. Er zijn zelfs opvouwbare fluitketels die je gemakkelijk kunt opbergen na gebruik.

Powerbank

Een powerbank is haast onmisbaar als je met de caravan op reis gaat. Mocht het gebeuren dat je batterij leeg is tijdens een wandeltocht en je hebt geen stroom, dan kun je overal je telefoon, tablet of laptop even opladen.

Buitendouche

Er zijn praktische douches speciaal voor buiten. Je kunt de douche aan een boom of tegen je caravan aan monteren om in de zomer een buitendouche te nemen. Het water zal automatisch opwarmen als het lekker zonnig weer is buiten.

Camping waslijn

Een camping waslijn is goedkoop, weegt weinig, reflecteert in het donker en is makkelijk op te hangen zonder dat je knijpers nodig hebt. Tijdens je vakantie kun je zo je handdoeken, zwemkleding en andere kledingstukken ophangen zonder dat je teveel ruimte in beslag neemt.

Opstap/afstap

Sommige zaken behoren tot de onmisbare onderdelen van een caravan. De aanschaf van een opstapje, of een afstapje, helpt je om lichamelijke klachten te voorkomen. Constant instappen en uitstappen kan een enorme druk zetten op de knieën, vooral als de caravan hoog is. Bevestig de opstap/afstap met een haring om verplaatsing te voorkomen.

Maatregelen tegen muggen

Reizen in een caravan tijdens de zomerperiode kan wel leuk en avontuurlijk zijn, maar vergeet niet dat je lek wordt geprikt tijdens dit seizoen. Zorg voor mugwerende spray, kaarsen, wierook of zalf. Hoe beter je voorbereid bent, des te minder last je krijgt van de muggen.