Op vakantie met de caravan? Zo laat je jouw huis goed achter!

Op vakantie met de caravan Zo laat je jouw huis goed achter!

Ga jij binnenkort een mooie reis maken met de caravan? Dan is de kans groot dat je best een tijdje weg bent van huis. Reizen met de caravan doe je namelijk vaak voor een wat langere periode. Als je met de caravan op vakantie gaat, moet je natuurlijk aan veel dingen denken. Denk bijvoorbeeld aan het checken en inpakken van de caravan, maar ook aan hoe je jouw huis achterlaat als je met de caravan op reis gaat. Je wilt tenslotte voorkomen dat inbrekers de kans krijgen om bij jouw huis in te breken als je weg bent. Hoe je jouw huis goed achterlaat als je op reis bent met de caravan? Wij geven je wat handige tips!

Alle deuren op slot en sluit alle ramen

Ten eerste is het natuurlijk van groot belang dat je alle deuren op slot doet als je op vakantie gaat. Ook is het aan te raden om alle ramen te sluiten, ook kleine raampjes. Inbrekers hebben namelijk maar een klein kiertje nodig om ergens binnen te komen. Check dit dan ook goed van tevoren. Heb je alle ramen gesloten en zijn alle deuren op slot? Top, want zo voorkom je dat inbrekers makkelijk binnen kunnen komen.

Zorg ervoor dat het lijkt alsof iemand thuis is

Als je met de caravan op vakantie gaat en je jouw huis goed wilt achterlaten, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Als je de mogelijkheid hebt kan het aan te raden zijn om je verlichting op een soort schakelklok te zetten. Op deze manier gaat het licht namelijk ’s avonds op verschillende plekken aan of uit. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is. Als je beschikt over slimme verlichting is dit een simpele mogelijkheid.

Beschik je over weinig raamdecoratie? Dan is het aan te raden om dit aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld eens aan het kopen van houten jaloezieën. Naast het feit dat dit jouw huis stijlvoller maakt, is het ook goed voor de privacy. Deze jaloezieën kun je namelijk gemakkelijk op een bepaalde manier kantelen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Wat je ook zou kunnen doen, is om aan familie of buren te vragen of zij af en toe een bezoekje willen brengen aan jouw huis. Zij kunnen dan bijvoorbeeld jouw raamdecoratie op een andere stand zetten, waardoor het er weer anders uitziet en het lijkt alsof iemand gewoon thuis is. Als je nog op zoek bent naar mooie en veilige raamdecoratie, kijk dan zeker eens bij ilumio raamdecoratie. Niet alleen is dit een boost voor jouw interieur, ook is het dus functioneel omdat het gemakkelijk bediend kan worden.

Als je toch vraagt aan jouw familie of buren of zij zo nu en dan een bezoekje willen brengen, kun je hen ook vragen of zij de post willen opruimen. Wanneer dit namelijk gebeurt lijkt het alsof het huis gewoon bewoond is en dit kan indringers afschrikken.

Pas op met sociale media

Pas op met sociale media

Als je met de caravan op reis bent maak je ongetwijfeld een paar mooie foto’s. Echter is het niet altijd verstandig om deze foto’s dan direct op sociale media te plaatsen. Inbrekers zitten namelijk ook op sociale media en kunnen dit zien als een uitnodiging om jouw huis binnen te dringen. Let er dus echt op wat je op sociale media plaatst. Laat niet aan iedereen weten wanneer je op vakantie bent!

Met deze bovenstaande tips zorg jij ervoor dat je jouw huis veilig achterlaat als je op vakantie gaat. Zo kun jij extra genieten van jouw welverdiende vakantie met de caravan!