Poffertjes bakken op de camping: een gids voor de perfecte poffertjes zonder oven

Poffertjes bakken op de camping een gids voor de perfecte poffertjes zonder oven

Als je op zoek bent naar een heerlijke en makkelijke snack op de camping, dan zijn poffertjes een geweldige optie. Deze kleine, luchtige pannenkoekjes zijn een favoriet van jong en oud en zijn perfect voor een zoete traktatie of een hartige snack. Maar hoe maak je poffertjes zonder oven op de camping? Met deze gids voor de perfecte poffertjes zonder oven, ben je in een mum van tijd een expert in het bakken van poffertjes op de camping.

De juiste poffertjespan kiezen voor de camping

De eerste stap bij het bakken van poffertjes op de camping is het kiezen van de juiste poffertjespan. Er zijn verschillende soorten pannen op de markt, dus het kan lastig zijn om de beste poffertjespan voor op de camping te vinden. Hier zijn enkele tips voor het kopen van een poffertjespan:

 • Kies voor een pan met een platte onderkant, zodat deze gemakkelijk op de kookplaat of het kampvuur kan worden geplaatst.
 • Kies voor een pan met een goede antiaanbaklaag, zodat de poffertjes niet aan de pan blijven kleven en de pan gemakkelijk schoon te maken is.
 • Kies voor een pan van gietijzer, omdat deze duurzaam en bestand is tegen hoge temperaturen.

Poffertjesbeslag maken op de camping

Nu je een goede poffertjespan hebt gekocht, is het tijd om het poffertjesbeslag te maken. Het maken van het beslag is eenvoudig en vereist slechts enkele ingrediënten:

 • 250 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 eieren
 • 250 ml melk
 • Optioneel: 1 eetlepel suiker en/of vanille-extract voor een zoetere smaak.

Meng alle ingrediënten samen in een grote kom totdat er een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat het beslag niet te dik is, omdat de poffertjes dan niet goed kunnen rijzen. Laat het beslag enkele minuten rusten, zodat de bloem kan uitzetten en de poffertjes luchtiger worden.

Het bakken van poffertjes op de camping

Nu je de juiste pan en het beslag hebt, is het tijd om de poffertjes te bakken. Hier zijn enkele tips voor het bakken van poffertjes op de camping:

 1. Verwarm de poffertjespan op een middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe om te voorkomen dat de poffertjes aan de pan blijven kleven.
 1. Giet het beslag in elk van de holtes van de poffertjespan tot ongeveer 2/3 vol.
 1. Wacht tot de bovenkant van de poffertjes begint te bubbelen en er kleine gaatjes ontstaan. 
 1. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
 1. Draai de poffertjes om met een vork of een tandenstoker en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant totdat ze goudbruin zijn.

Als je meerdere batches poffertjes moet bakken, veeg dan de pan tussendoor schoon met een stukje keukenpapier en voeg een beetje extra boter of olie toe voordat je opnieuw begint met bakken.

Serveer de poffertjes op de camping

Nu de poffertjes klaar zijn, is het tijd om te genieten van deze heerlijke traktatie. Serveer de poffertjes warm met een klontje boter en poedersuiker of andere toppings naar keuze, zoals stroop, jam, fruit of slagroom.

Poffertjes bakken op de camping is niet alleen gemakkelijk en leuk om te doen, maar het is ook een geweldige manier om een beetje Nederlandse cultuur in je kampeeravontuur te brengen. Met de juiste poffertjespan, het beslag en de techniek kan je binnen no-time genieten van een heerlijke snack op de camping. Veel bakplezier!