Tips voor het inrichten van een stacaravan

Tips voor het inrichten van een stacaravan

Heb je onlangs een stacaravan gekocht? Gefeliciteerd met de aankoop! Het is nu tijd om je te focussen op de inrichting. Want hoe kun je de ruimte nou optimaal benutten en hoe zorg je voor een gezellige sfeer? In dit artikel staan een aantal tips om een stacaravan mooi en praktisch in te richten. Van het monteren van een lichtkoepel tot het creëren van extra opbergruimte.

Tip 1. Maak gebruik van lichte kleuren

Hoewel stacaravans verkrijgbaar zijn in allerlei formaten, blijft het vaak een kleine ruimte. Het is daarom mooi om het door middel van de inrichting wat groter te laten lijken. Dit doe je door veel gebruik te maken van lichte kleuren. Zowel bij de muren en grote meubels als de subtiele accessoires. Het is daarnaast mooi om de vloer overal door te laten lopen.

Tip 2. Zorg voor voldoende daglicht

Een stacaravan oogt ook direct een stuk ruimtelijker als er voldoende daglicht binnenkomt. Vaak kun je het formaat en de plaatsing van de ramen niet aanpassen. Wat je wél kunt doen, is je verdiepen in de mogelijkheden van een lichtkoepel in een stacaravan. Op deze manier komt er via het dak een zee aan licht de ruimte binnen. Kies altijd voor een lichtkoepel van hoge kwaliteit en met anti-inbraak voorzieningen.

Tip 3. Laat alles een geheel vormen

Laat alles een geheel vormen

Zorg ervoor dat de inrichting goed bij elkaar past qua stijl en kleurenpalet. Zo vormt alles een samenhangend geheel en creëer je rust in de stacaravan. Vaak is het handig om van tevoren te bepalen welke kleuren en materialen je gaat gebruiken. Dan kun je hier tijdens het shoppen al rekening mee houden.

Tip 4. Creëer genoeg opbergruimte

Hoewel lage kasten vaak een stijlvolle uitstraling hebben, is het toch handig om minimaal één hoge kast te kopen. Het liefst eentje die helemaal tot aan het plafond komt. Zo maak je optimaal gebruik van de hoogte en heb je meer opbergruimte. Ook onder het bed, in een poef met deksel of salontafel met lades kun je een hoop spullen netjes opbergen.

Tip 5. Kies voor compacte meubels

Gebruik vooral compacte meubels in je stacaravan zodat er voldoende bewegingsruimte overblijft. Pas het formaat van de meubels specifiek aan op het aantal bewoners. Vraag jezelf daarnaast af welke meubelstukken je het meeste zal gebruiken. Wil je bijvoorbeeld investeren in een luxe hoekbank of heb je meer plezier van een grote eettafel met comfortabele stoelen?

Tip 6. Maak het gezellig met muurdecoratie

Breng tot slot sfeer en persoonlijkheid in het interieur door middel van muurdecoratie. Deze vorm van decoratie neemt nauwelijks ruimte in beslag. Hang een collage van foto’s aan de muur, koop een bijzondere wandklok of bevestig een aantal wandplanken.