TV kijken op de camping? Dit zijn je opties!

TV kijken op de camping? Dit zijn je opties!

Een van de enige nadelen van het kamperen is dat je ‘s avonds niet live het nieuws of je favoriete TV programma’s kunt kijken. Tenminste, dat denken veel mensen. Want wat blijkt? In de praktijk heb je meerdere manieren waarop je tóch live TV kunt kijken op de camping. Lees hieronder welke opties je hebt om live televisie te kijken op de camping.

Met de camper in Nederland

Wanneer je met de camper in Nederland verblijft is live TV kijken veruit het makkelijkst. Je bent namelijk door heel Nederland gedekt met een digitaal TV abonnement. Dit zijn abonnementen waarbij je simpelweg je TV aansluit op een bijgeleverd kastje en hiermee gelijk toegang hebt tot meerdere Nederlandse kanalen. Met name Digitenne heeft dit goed voor elkaar. Bij Digitenne heb je namelijk 30+ kanalen en écht overal in Nederland HD-dekking. Voor de liefhebbers: het werkt zelfs met je TV op de boot.

Naast de digitale TV kun je ook een abonnement op een streamingdienst zoals KPN iTV overwegen. Een dienst als KPN iTV is mooi wanneer je onbeperkt internet hebt op je telefoon en kun je in combinatie met een Google Chromecast ook op je TV afspelen. Een nadeel hiervan is wel dat dit veel mobiele data kost. Daarnaast kun je de dienst niet gebruiken in gebieden met een slechte internetverbinding. Heb je Wi-Fi dekking op je staanplaats, dan zijn beide opties natuurlijk interessant.

Met de camper in het buitenland

Met de camper in het buitenland

Ga je met je camper naar het buitenland, dan wordt het kijken van live tv toch een stukje ingewikkelder. Zowel digitale TV als KPN iTV zijn namelijk niet officieel beschikbaar buiten Nederland. Daarbij kunnen de data kosten van een streamingdienst in het buitenland astronomisch hoog uitvallen. Zorg er dus voor dat je niet buiten je bundel gaat!

Heb je Wi-Fi op je staanplaats in het buitenland? Dan kun je via een VPN toch je KPN iTV (of alternatieve dienst) gebruiken. Het enige wat je hier voor moet doen is het selecteren van een Nederlandse server met je VPN. Hoe dit precies werkt verschilt per VPN, maar is in principe een simpele druk op de knop.

Bonus: mocht je TV kijken op de camping heel belangrijk vinden, zorg er dan voor dat je de juiste camping uitkiest. Je hebt namelijk keuze uit genoeg campings waar wél overal Wi-Fi beschikbaar is. En bij sommige campings kun je in de bijbehorende bar live Nederlandse televisie kijken. Zo makkelijk kan het ook!