Uiteenlopende kampeergebieden in Nederland ter inspiratie

Wordt het weer eens tijd voor een kampeervakantie in Nederland? Dan kan de vakantie voorpret beginnen met het kiezen van het gebied. Dit kan nog best een lastige keuze zijn want er zijn zoveel leuke kampeergebieden in Nederland. In dit artikel geven we je ter inspiratie enkele leuke voorbeelden. De verschillende gebieden zijn ook te combineren. Zo heb je een extra afwisselende vakantie.

Egmond aan Zee

Strand, duinen en gezelligheid. De bruisende badplaats Egmond aan Zee staat er om bekend. Het voormalig vissersdorp heeft tegenwoordig een gezellig centrum met horeca, winkels en bezienswaardigheden zoals musea. Ook worden er geregeld activiteiten en evenementen georganiseerd. Niet alleen de badplaats ook het naast liggende duingebied is geliefd. Met name omdat de duinenrij hier vrij breed is. Hierdoor kan je er heerlijk wandelen en fietsen.

Rond Egmond liggen verschillende campings. Via de volgende link vind je een pagina met een handig overzicht van: campings bij Egmond aan Zee.

Sellingen en Bourtange

Zuid oost Groningen is één van de meest toeristische gebieden van de provincie. Dit heeft er onder andere mee te maken dat je hier de voordelen hebt van drie gebieden; de provincie Groningen, Drenthe en Duitsland. Zo kan je genieten van de weidsheid van Groningen, de bossen van Drenthe en de Duitse cultuur. Ook de rust van Groningen wordt als voordeel genoemd. Grote campings vol vermaak zal je er weinig vinden. Ook files, smog en hoogbouw zal je hier weinig vinden. Wel musea, natuur, het bekende vestingdorp Bourtange en natuurlijk de gezellige studentenstad Groningen.

De Achterhoek

Dit rustige gedeelte van Overijssel biedt weidse uitzichten, gemoedelijke dorpen en afwisselende natuur. Ook kan je er diverse kastelen en landgoederen gaan bekijken. Verder is Duitsland in de buurt. Een hele andere cultuur maar toch in de buurt. Ook kan je er naar de vestingdorpen Groenlo en Bredevoort. Sfeervolle dorpen met veel historie.
Dankzij de populariteit van de Achterhoek is er een vrij groot aanbod van campings. Van klein tot groot en van rustig tot vol vermaak. Over het algemeen kenmerkt de Achterhoek om de authentiek sfeer. Dit is ook te zien aan de campings, hotels, attracties, bezienswaardigheden en vakantieparken. Meestal zijn deze relatief klein en authentiek van opzet.

De Utrechtse Heuvelrug

Liefhebbers van kamperen in de bossen kiezen meestal voor gebieden zoals de Veluwe en Drenthe. Maar waag je eens aan een camping op de Utrechtse Heuvelrug. Een groot bosgebied in de provincie Utrecht. Ondanks de ligging in de vrij drukke provincie Utrecht, waan je je op de Utrechtse Heuvelrug in een oase van rust. Je kunt er genieten van uitgestrekte dennenbossen en heidevelden en gezellige plaatsen zoals Doorn, Maarn, Woudenberg en Zeist. Maar ook van bezienswaardigheden zoals landgoederen, Ouwehands Dierenpark, klimparken en de Piramide van Austerlitz.

Campings zijn hier in allerlei soorten en maten. Extra voordeel van dit Nationaal park; dankzij de centrale ligging in Nederland, zal je reisafstand ook vaak relatief kort zijn.

Zuid Hollandse kust

Deze dichtbevolkte provincie lijkt je misschien wat druk maar er zijn echter ook natuurgebieden te vinden. Zoals het platteland tussen de steden, de duingebieden en de Nieuwkoopse Plassen. Met name de kuststrook met de duinen, badplaatsen en mooie zandstranden zijn geliefd onder toeristen. Ook kampeerders mogen graag in dit kustgebied kamperen. Er zijn dan ook vele campings en vakantieparken rond badplaatsen zoals Scheveningen, Katwijk aan Zee en Wassenaar.

Ondanks de drukte kan Zuid Holland toch een geschikte provincie zijn wanneer je van strand, duinen en gezellige drukte houdt.

Hopelijk heb je de nodige inspiratie opgedaan en wordt het kiezen van een vakantiegebied weer wat makkelijker.