Wat zijn de do’s en don’ts bij een stacaravan?

Wat zijn de do’s en don’ts bij een stacaravan?

Het aankopen van je droom stacaravan is een belangrijk moment in je leven. Je hebt het als het goed is voor een lange tijd en het is dan ook belangrijk dat je de goede kiest. Er zijn tegenwoordig veel stacaravans te koop met ieder een eigen model en mogelijkheden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er niets tussenzit voor jou! Maar wat zijn nu de do’s en don’ts bij het kopen van een stacaravan? In dit artikel geven we je graag een aantal tips.

Koop je stacaravan bij een erkend bedrijf

Wanneer je gaat zoeken naar je droom stacaravan, is het belangrijk dat je gaat zoeken bij een erkend bedrijf. Zo hoef je niet bang te zijn dat je wordt opgelicht. Daarnaast heb je meer keuze en kun je sneller terecht voor onderhoud en garantie. Het is natuurlijk niet verboden om je stacaravan op bijvoorbeeld Marktplaats te kopen, maar dan loop je wel sneller een risico dat het niet aan je verwachtingen voldoet.

Is er schade te vinden?

Wanneer je de stacaravan hebt gevonden, is het belangrijk dat je goed kijkt of er schade te vinden is. Doe je dit niet en je vind schade wanneer je hem al hebt gekocht, dan is dit helaas je eigen schuld. Wanneer je kijkt of er schade te vinden is, let je op een aantal onderdelen:

  • Loop de schade na in de kunststofdelen. Denk hierbij aan scheurtjes of breuken. Deze kunnen na een tijdje groter worden.
  • Check of er vochtproblemen zijn. Dit is belangrijk om te doen. Wanneer er vochtproblemen zitten, kunnen je vloeren verrot zijn.
  • Mocht jouw model banden hebben, is het belangrijk om deze te controleren.

Wanneer je een stacaravan koopt bij een erkend bedrijf, hoef je minder snel bang te zijn dat de caravan niet van goede kwaliteit is. Het bedrijf checkt dit namelijk vaak voor jou en je kunt altijd terecht voor vragen.

Houd rekening met je buren

Houd rekening met je buren

Wanneer je je stacaravan dan eindelijk hebt, is het belangrijk dat je rekening houdt met je buren, want die heb je op een camping ook. Denk bijvoorbeeld aan het volume van je stem, dat je alles op je eigen grond houdt en houdt alles netjes. Wanneer je niet van een vaste plek bent, kun je ervoor kiezen om een tweedehands stacaravan te kopen zonder staanplaats. Zo hoef je niet telkens op dezelfde camping te verblijven.

Nu jij weet waar je allemaal op moet letten, ben je klaar om de stacaravan te kopen van je dromen!