Zo maak je het gezellig in je caravan

Zo maak je het gezellig in je caravan

Sinds de corona pandemie is er een run op caravans ontstaan. Logisch want het geeft je de mogelijkheid, om relatief veilig op uit te trekken. Je hoeft niet tussen andere mensen in het vliegtuig te zitten en hebt je eigen spullen bij je. Toch kan een caravan soms wel eens wat ongezellig en kaal aanvoelen. De natuur, dorpen en stranden in de buurt kunnen nog zo fijn zijn, met een kale caravan zit je er toch wat ongezellig bij. Gelukkig is dat heel makkelijk op te lossen, want met een paar accessoires fleur je de boel meteen op. Daarom vertellen we je in dit blog hoe je het gezellig en huiselijk maakt in je caravan.

Creëer een gezellige zithoek

In je caravan kun je heel gemakkelijk een huiselijke sfeer creëren. Zo zijn kussens heel geschikt om de zithoek in je caravan sfeervol te maken. In eerste instantie denk je misschien dat kussens niet het verschil kunnen maken, maar niets is minder waar! Met kussens kun je namelijk je persoonlijke draai geven aan de caravan en het zit ook nog eens een stuk comfortabeler.

Creëer een gezellige zithoek

Zorg voor sfeerverlichting en de mogelijkheid voor een gezellig muziekje

Sfeerverlichting mag in jouw caravan natuurlijk niet ontbreken. De juiste verlichting creëert direct warmte en gezelligheid. Gebruik bijvoorbeeld lampionnen of kaarsen om sfeer te creëren. Lampionnen zijn ideaal voor op de camping, want deze werken vaak op zonne-energie. En kies je voor citronella kaarsen onder de luifel of in de voortent, dan houden de kaarsen ook nog eens muggen op afstand! Om extra sfeer te creëren in je caravan kun je natuurlijk heel goed gebruik maken van de beste autoradio. Hiermee kun je niet alleen met je buren een leuk feestje bouwen maar ook bij de avondjes samen mag een romantisch muziekje natuurlijk niet ontbreken.

Bloemen en planten in de caravan

De meeste mensen trekken er in de zomer met de caravan op uit. Je kunt het dan natuurlijk heel gemakkelijk gezellig maken in je caravan door bijvoorbeeld een veldboeket te plukken en deze op tafel te plaatsen. Door de geur wordt er een huiselijk gevoel gecreëerd. Planten zijn daarnaast ook nog eens heel praktisch. Denk eens aan een kruidenplant in de keuken. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand en het staat ook nog eens gezellig!

Mandjes en andere opbergmogelijkheden

Van mandjes en bakjes kun je in een camper of caravan niet genoeg hebben. Ze helpen je om alles in de kastjes netjes en overzichtelijk te houden. Het is bijvoorbeeld heel handig om je ondergoed en sokken in een mandje in de kastjes te bewaren, maar ook je kruidenpotjes, glazen en kopjes. Dit maakt de kans dat ze tijdens het rijden gaan rinkelen en kapot gaan trouwens ook kleiner. Neem voor meer tips en tal van accessoires eens een kijkje op Best-Verkochte.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt en meer om van je caravan een gezellig huis op wielen te maken.