Zorg voor effectieve camper isolatie

Caravan isolatie

Met een camper wil je als het even kan het hele jaar door op weg naar mooie nieuwe locaties of juist naar je lievelingsplekje waar je volop wil genieten. Waarom zou je jezelf door kou of warmte laten tegenhouden terwijl daar perfecte oplossingen voor zijn.
Thermische camper isolatie zorgt ervoor dat kou en warmte buiten gehouden worden. Hierdoor houdt je de camper binnen op een aangename temperatuur.

Wat kun je isoleren?

Je kunt eigenlijk alles in de camper isoleren: de vloer, het dashbord, de hele cabine, de motorkap, de portieren, bedenk het en er is een isolatiemogelijkheid voor, van binnen en van buiten. De camper isolatie is veelal op maat gemaakt dus perfect geschikt voor jouw type camper. Er is zelfs een voordeelpakket bestaande uit acht onderdelen om de hele camper in één keer van de meest noodzakelijke isolatie te voorzien. Met bijbehorende plaatsingsinstructies natuurlijk.

Hoe kun je goed isoleren?

Een camper heeft een flink aantal standaard tochtgaten. De portieren, de cabine en de vloer. Als camper isolatie voor de vloer zijn er speciale vloerplaten die je onder de gewone vloermat legt. Voor de cabine is er een op maat gemaakte voetenplaat voor onder het dashbord. Het beschermt je ook tijdens het rijden tegen kou en warmte en het dashbord zelf heeft zijn eigen aangepaste isolatiecover. Portieren zijn echte windgaten. De camper isolatie hiervoor bestaat uit een set van vier delen inclusief afdichting strips. Wanneer het extra koud wordt kun je een complete hoes over de cabine aan de buitenkant leggen. Er zijn legio uitvoeringen met allemaal hun eigen specifieke eigenschappen. Sommigen bestaan uit twee delen waardoor je de ramen vrij kunt laten en er zijn hoezen met wel acht isolatielagen.

Raamisolatie van binnen en van buiten

Voor de ramen zijn er isolatiematten die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Hun werking wordt extra ondersteund door de precieze pasvorm en door de specifieke samenstelling van zeven isolatielagen. Het is een set van drie dus de hele voorkant is prettig geïsoleerd. Aan de buitenkant is de camper isolatie zonwerend, heerlijk in de zomer, en aan de binnenkant luxe afgewerkt. Een fijne bijkomstigheid is dat je ook geen last meer heeft van ongewenste inkijk. Kies je liever voor raamisolatie aan de buitenkant dan ben je ook beschermt tegen condensvorming.

Zie je al die aparte maatregelen niet zo zitten, dan is er het thermische gordijn waarmee je de cabine aan de binnenkant in zijn totaliteit in één keer afsluit. Het is gemaakt van acht millimeter PU-schuim en uitgevoerd in een sandwichconstructie. De binnenkant is luxe afgewerkt met polyester velours en naar buiten toe is er een polyester gecoate film.

Voordelen van camper isolatie

Heel het aanbod fantastische isolatiemogelijkheden heeft als bonus dat ze ook geluidswerend werken, tot aan onder de motorkap toe. Geen kou, tocht, vocht, hitte of geluidsoverlast meer in je camper met een goed pakket camper isolatie. Alles is eenvoudig te installeren en snel weer weg te halen. Gemak en comfort in een handomdraai, een prettig gevoel wanneer je op pad bent naar jouw eigen droomplek.